keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Oho

"Rintani ovat olleet aivan järisyttävän kipeät viime kuukaudet. Samallatavalla kuin raskauksieni aikana."


Makaan tuolissa haarat levälläni ja höpötön jotain Makkoselle. Lause jää kesken kun lääkäri keskeyttää ja toteaa. "Sä olet raskaana".
"Täh?!" Sanon.
"Ai mitä?" Sanoo Makkonen joka jatkoi juttuaan eikä tainnut ihan kuulla..
"Kyllä, täällä on kaunis ruskuaispussi. Viikoiltaan varmaan jotain 5+.."


Verikoe vahvisti diagnoosin, ja perjantaina (13 päivä.. jaiks) on seuraava ultra jossa selviää mitä siellä kohdussa sitten oikeastaan on jos mitään..
Jänniä nämä nykypäivän e-pillerit? ;)

21 kommenttia:

 1. Siis VAU! Vetää aika sanattomaksi tää uutinen! Onnea ihan tuhannesti teille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kauheasti Sadeina :)
  Ei kovin uskalla vielä hihkuttaa tai toivoa kun historia on mikä on, mutta ultrakuvan (jossa näkyy musta pallo) liimasin jääkaapin oveen.

  Tsemppiä teille! Toivottavasti nyt on sun vuoro!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa!

  jänniä e-pillereitä tosiaan. olisko tossa ollut klexanella oma vaikutuksensa? monestihan verta ohentavia kokeillaan kun on esim toistuvia keskenmenoja.

  oikein ihanaa ja turvallista odotusta!

  VastaaPoista
 4. Wow!!! Sormet ja varpat on ristissa!!! Huikeaa kerrassaan!

  VastaaPoista
 5. Oho :)

  Täällähän olikin odottamassa tällainen pommi!

  Ihan hurjasti toivon onnea alkumatkalle!!

  Mä olen hiukan sanaton, tsori :/.

  PUS.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti kaikille onnittelijoille. Niinkuin sanottu historiadata ei kovasti rohkaise vielä iloitsemaan, mutta on totta tosiaan kiva kirjoittaa tänne edes joskus jotain positiivista! Vaikka se ei sitten kestäisikään..

  Helmi, ei hätää. Sanattomia ja pihalla ollaan myös tässä päässä.. Kiitos silti Muru!

  VastaaPoista
 7. Uskomato juttu!
  Nyt pidetään peukkuja, että kaikki olisi kunnossa ja menisi loppuun asti hyvin!

  VastaaPoista
 8. Onnea, onnea ihanasta uutisesta!!! :)
  Saako kysyä.. oliko teille nyt siirretty lahja-alkio nk. "priima-alkio"? Eli siis ykkösluokkaa? Kyselen vaan ihan uteliaisuuttani. Joskus on raskaus lähtenyt III lk:nkin alkiosta.

  Saako luovuttajista tietää edes jotain, esim. ulkonäöstä?

  Onnea vielä kerran.. Olen varma, että kaikki menee hyvin! :)

  VastaaPoista
 9. Olen se edellinen anonyymi. Tahtoisin vielä puhua eräästä asiasta. Mieheni serkku on mukana näissä lahjasoluilla tehtävissä hoidoissa ja hän sanoi mielestäni jotain uskomattoman typerää tässä vähän aikaa sitten. Hän toivoo onnistuvansa, mutta isoin pelko tuntuu olevan, että solujen lahjoittajissa on l i h a v i a ihmisiä ja että tuleva lapsi saisi lihavuusgeenin! Minusta tämä on pinnallinen ja väärä tapa lähestyä lahjasoluhoitoa? Mitä mieltä sinä olet?

  VastaaPoista
 10. Oho! Melkoisia uutisia!

  Nosti hymyn huulille heti näin aamutuimaan. Todella toivon, että kaikki sujuisi nyt hyvin loppuun asti :)

  VastaaPoista
 11. Hei, onpas hienoja uutisia! Onneksi olkoon! Toivotaan että kaikki menee hyvin!

  p.s toi edellisen anonyymin juttu lahjoittajista on ihan absurdi. Ja vaikka lahjoittaja olisi lihava niin so what!?!

  VastaaPoista
 12. Löysin sun tän blogin uudestaan. Oli kadoksissa pitkän aikaa. Mutta olipa mukava lukea heti moiset uutiset! :) Ihan itku meinas päästä (vähän pääsikin, ja onnesta tietysti) ! Toivottavasti kaikki menee hyvin.
  Ollaan pian yhteyksissä. Haleja tuhannesti!
  -A

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikki! :) Teidän kommentit ja vertaistuki (sekä vertaisilo) lämmittävät todella paljon ja auttavat myös uskomaan, että vaikka kaikki ei menisikään "niinkuin elokuvissa" Te olette siellä myös siinä suossa.

  Anonyymin kommentti lihavista lahjoittajista on myös minusta Green Turtlen sanoin täysin absurdi. Lahjoittaja olisi ollut valmis antamaan meille mahdollisen elämän lahjana, joten mielestäni yksikään vastaanottaja ei ole asemassa esittää pinnallisia tai turhanpäiväisiä toiveita liittyen luovuttajan painoon tai hampaiden valkoisuuteen. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

  Lahja-alkio oli ihan ok laatua, se ei vaan lähtenyt. Osansa voi tietenkin olla myös pitkällä pakastuajalla (saimme alkiot koska pakastussopimus päättyi), mutta sitä tuskin kukaan voi tietää.
  Luovuttajasta emme saaneet mitään tietoja, emmekä niitä pyytäneet. Lahjasoluluovuttajasta nyt olisimme saaneet tietoomme pituuden ja silmien värin, ei muuta.

  VastaaPoista
 14. Käytettiinkö teillä siis luovutettua munasolua vai luovutettuja siittiöitä?

  Terv. yksi lahjamunasolujonossa kärvistelevä 29 v. :)

  VastaaPoista
 15. Tässä hoidossa odotimme lahjamunasoluja. Tuo lahja-alkio hoito oli vain sivuraide joka osui kohdalle. Siitä lisää täällä http://pulliainenmakkonen.blogspot.com/2010/09/sivutie.html

  Meillä on ristiinluovuttaja, joten olisimme pääseet hoitoihin jo nyt Toukokuussa, mutta nyt tietenkin katsotaan tämä ylläri ja mihin asti se menee :) Sitten mietitään vasta jatkoa. Jaksamista Teille odotteluun! Saako kysyä millainen odotusarvio teillä on?

  VastaaPoista
 16. "Rintani ovat olleet aivan järisyttävän kipeät viime kuukaudet. Samallatavalla kuin raskauksieni aikana."

  Tähän vielä palatakseni... Mua "huvitti" toi yllä oleva sun kirjotus tosi paljon heti kun olin lukenut uutisen alkaneesta raskaudesta! (Muistu mieleen mitä olit juuri edellisessä postauksessa maininnut) :D

  VastaaPoista
 17. Odotusarvio lahjasolun saamiseksi on n. 1 ½ vuotta! Näillä mennään nyt..
  T: se odotteleva

  VastaaPoista
 18. Lisään vielä, että juuri tämän oman tilanteen takia kiinnostavat kovasti lahjasoluhoidot, jotka muut on käyneet läpi. Lähinnä sellainen, että
  - tuntuuko lahjoitettu munasolu "vieraalta", kun se on omassa kropassa? Miettiikö sitä usein, että se on jonkun toisen?
  - tuntuuko vaikealta ajatella että oman miehen siittiöt on hedelmöittäneet "vieraan" munasolun?

  Itsellä nämä kysymykset on sellaisia, että oikeastaan YMPÄRISTÖ on esittänyt niitä enemmän kuin me.. siis kun olemme kertoneet omasta tilanteesta. Moni on sanonut, ettei "pystyisi" itse lahjasoluilla tehtäviin hoitoihin, että mieluummin sitten vaikka adoptio. Hassua sinänsä että ihmiset kuvittelevat sen olevan noin simppeliä. Jos lahjasoluilla tehty hoito onnistuu, niin lapsi on sylissä 9 kk:n kuluttua. Adoptiossa saa odottaa vuosia.
  Jos edes saa adoptioluvan..

  T: edellinen.

  VastaaPoista
 19. En voi vastata kuin omasta puolestani, että solu ei tuntunut tippaakaan vieraalta. Itse haluan Äidiksi, ja Makkonen Isäksi. Kun meiltä pyskologin vastaanotolla kysyttiin mitä mietin siitä, ettei tuleva lapsi tule omaamaan lainkaan minun piirteitäni vastasin jotakin sen suuntaista että "Ei se toivomamme afrotukkainenkaan olisi minulta näyttänyt, mutta minun lapseni Hän olisi silti ollut."

  Kakkoskohtaa en osaa edes ajatella. Mies teki "temput" kliinisessä tutkimushuoneessa, tuotokset menivät purkkiin tai koeputkeen tai minne ikinä.. En kutsuisi ihan pettämiseksi?

  VastaaPoista
 20. Teillä on järkevät ajatukset! Ei munkaan mielestäni IVF ole "pettämistä" - koko ajatuskin on ihan hullu.. :) Paljon vaan kaikenlaisiin ajattelutapoihin törmää kun on tässä lahjasolujutussa mukana.

  Yksi työkaverini sanoi ettei tajua NAISIA jotka luovuttaa munasolunsa! Hän sai sen kuulostamaan ihan psykopaatin hommalta. :( Inhottavaa, kun kuitenkin lahjoittajat haluaa AUTTAA...!!!! Ja sitten joku ajattelee noin. :(

  Kaikista tyhmistä kommenteista huolimatta me olemme päättäneet kertoa aika avoimesti näistä lahjahoidoista, koska voihan se olla että jos lapsi tulee - siis j o s - niin se lapsi myöhemmin itse puhuu siitä ja sitten se on ympäristölle outo juttu jos eivät ole olleet tietoisia..

  T: se lahjamunasolua odotteleva. ;)

  P.S. Ja vielä kerran ONNEA plussaamisesta! Olen varma että kaikki menee nyt hyvin!!!!

  VastaaPoista