maanantai 1. marraskuuta 2010

Neuvoja kaivataan

Sain labratulokseni takaisin, ja joku "dippidappiduu" arvo oli koholla. Tällä taas voisivat kuulemma selittyä myös menneisyyden keskenmenot. Tulevaisuudessa niitä voi kuulemma yrittää ehkäistä syömällä lasten aspiriiniä tms?

Lääkäri sanoi, että lääkitys aloitetaan vasta kun raskaustesti näyttää plussaa.
Onko tietoa/kokemusta onko jotain haittaa jos aloitan syömisen jo nyt, ennen siirtoa?
Ihan vain oman mielenrauhani vuoksi..

3 kommenttia:

 1. En ole lääkäri, mutta ymmärtääkseni moni keskenmenoista kärsivä syö disperiniä ovulaatiosta eteenpäin. "Dippadippaduu"-arvo lieni siis jokin hyytymistekijä? Noista disperineistähän ei ole kai todistettua hyötyä kuin hyytymistaipumuksen omaaville, eikä niillekään hirveästi. Mutta kerta siitä ei haittaakaan pitäisi olla, niin miksi ihmeessä et kokeilisi? :)

  VastaaPoista
 2. kannattaa huomioida, että toistuvista km:stä kärsivät syövät yleensä aspiriininsa ilman hedelmöityshoitoja. oleellinen kysymys on varmaan se, että onko sulle tulevissa hoidoissa joku sellainen toimenpide, joka ei käy yhteen verta ohentavien kanssa. esim joku toimenpide josta voi seurata pientä vuotoa ja sitten saatkin isompaa vuotoa jos syöt aspiriinia.

  ja toisekseen se, että tarvitsetko aspiriinia vai hepariinia? aspiriini sinänsä on kai niin älyttömän pieni annos, että sillä ei hirveitä vaikutuksia ole. mutta jos ne sun arvot on niin huonot että tarvitsetkin hepariinia. sinuna soittaisin lääkärille ja kysyisin.

  terv taustalla 6km

  VastaaPoista
 3. Kysyin lääkäriltä minidisperineistä taas viime siirrossa, lähinnä mun korkean hemoglobiinin takia (huitelee jossain 160-170 välillä). Hänen mukaansa minidisperinistä (50 mg) ei ole haittaa, tosin arveli ettei siitä ole meidän tapauksessa luultavasti mitään hyötyäkään. Eli olen nyt sitten syönyt yhden minidisperinin per päivä, aloitin siirtopäivänä. Multa ei tosin ole tutkittu hyytymistekijöitä, joten tuo taitaa meidän kohdalla toimia lähinnä jonkin sortin lumelääkkeenä.. :) Mutta tuon siirron tehneen lääkärin mukaan siitä ei pitäisi olla mitään haittaa.

  Tosin ehkä sinun olisi vielä hyvä varmistaa asia omalta lääkäriltäsi, kun se mahdollisesti liittyy ihan suoraan siihen "dippidappiduu" arvoon?

  VastaaPoista