torstai 20. toukokuuta 2010

Kesä Esa

Miten onnellinen voikaan pieni ihminen olla nähdessään auringon?
Ja nyt en puhu siskonlapsista, vaan ihan itsestäni. Mieliala on kohonnut n.100%, enkä malttaisi pysyä töissä tuolillani kun kutkuttaisi vaan ravata ulkona ihmettelemässä tuota ihanaa oranssia möllykkää!

Makkonen sensijaan ei nauti yhtään, ja haaveilee muutosta Alaskaan..

Aloitin vasta myöskin terveyskuurin lenkkeilemällä tunnin joka ilta, ja syömällä kevyemmin. Tavoitteena on jouluun mennessä painaa 13kg vähemmän kuin nyt. Tässäkin on tosin oma lehmä ojassa, molemmat spontaanit raskaudet kun alkoivat siten, että olin hoikemmassa kunnossa. En kuitenkaan ota tästä stressiä, vaan kuureilen niin kauan kuin se tuntuu hyvältä. Lisästressi ei ole nyt se, mitä kaipaan.

Sitten Makkosesta.. Eli käynti neurolla antoi sen viimeisen naulan arkkuun. Toisinsanoen MS on nyt virallisesti diagnisoitu. Molemmat meistä osasi odottaa sitä, joten tuomio ei ollut maailmanloppu. Tavallaan se oli jopa positiivinen asia, koska Makkosen oli pakko myöntää itselleen, että joitain elämäntapamuutoksia on pian tehtävä.

Nyt olemme tutkineet Puolassa tehtäviä kaulavaltimoiden pallolaajennusleikkauksia, joiden vaikutuksesta MS tautiin on paljon positiivista näyttöä. Leikkauksia ei kuitenkaan (ainakaan toistaiseksi) tehdä muualla kuin Puolassa, jossa hinnat ovat korkeita ja jonot pitkiä.
Tekisi mieleni sanoa, että onneksi asialla ei ole kiirettä Makkosen hyvän kunnon vuoksi. Mutta ikävä kyllä, mitä aikaisemmin leikkaukseen menee, sen enemmän siitä on hyöytyä. Leikkaus ei esim. poista jo ilmaantuneita peruuttamattomia oireita, mutta voi sen sijaan estää niitä koskaan ilmestymästäkään.

Onko kenelläkään kokemusta ko. hoidosta? Kaikki kommentit otetaan vastaan, myös kritiikki :)

3 kommenttia:

  1. Korjausta se vähentää ja helpottaa tulleita oireita ja vähentää uusia oireita, mutta mutta odotellaan nyt tovi että saadaa kunnon tietoa.

    Leikkaus kustantaa tällä hetkellä Puolassa 6900e :/ plus matkat ja jonot on about puoltoista vuotta. Mutta tosiaan odotellaan ja ihmetellään jos jollain kiinnostaa niin se on CCSVI nimellä se operaatio...

    VastaaPoista
  2. Toista kertaa täällä lukemassa, ja nyt ajattelin kysäistä, että oletteko tutkineet vähähiilihidraattista ruokavaliota?

    Olen lukenut useammasta paikasta mainintoja, että siitä on ollut apua MS-taudin hoidossa joten saattaisi olla ihan kokeilemisen arvoista (tietty kannattaa ensin etsiä vähän tietoa, että onko noista mun kuulopuheista edes mitään tieteellistä näyttöä..). Itsekin karppaan, mutta ihan muista syistä ja on ollut mielenkiintoista seurata kuinka moniin terveydellisiin ongelmiin siitä on moni löytänyt apua.

    VastaaPoista
  3. Eiköstä vaan tuo mollukka annakin hurjasti lisää potkua :).

    Tosi kurjaa kuulla, että Makkoselle annettiin nyt sitten diagnoosi!!
    Nyt on pääasia, että saatte lääkityksen kunnolla käyntiin ja sitten selvittelette tuon leikkauksen tuloksia :). Mä olen vierestä seurannut kahden nuoren ihmisen ms-taivalta ja heillä lääkitys on toiminut todella hyvin. Eli täältä päästä lähetellään positiivisia ajatuksia teidän suuntaan...

    Tulevien toimenpiteiden johdosta, ne sulta lähtevät 13 kiloa saattaapi päätyä tänne mulle.. Toisaalta mä kyllä mielelläni näkisin ne jollakin, joka niitä oikeasti tarvitsisi.

    Meikkis alkaa nyt panikoimaan tiistaita ja toivottelee sinne rauhallista alkuviikkoa.

    PUS,
    Helmi

    VastaaPoista